Home Blog

Pravljične spomladanske pričeske za vse dolžine las

Zimske utrujenosti se boste hitro znebile z novo pričesko. Nov  spomladanski stil bo poživil vaš imidž in vam vlil potrebno energijo. Pomlad tako začnite z bujno, skodrano, razmršeno ali popolnoma ravno pričesko. Izbira oblikovanja, dolžine in strukture pri striženju, je popolnoma vaša. Velika mera svobode pri oblikovanju, vam omogoča kombiniranje izrazito stroge pričeske s popolnoma sproščeno in razmršeno. Brez skrbi tako kombinirajte strogo francosko figo z razmršenimi kodri ali pa skodrano grivo preobrazite z gelom v videz mokrih las.

Stil oblikovanja izberite glede na  obliko obraza in strukturo las

Vsakemu posamezniku ne odgovarjajo enaka dolžina, oblika in barva las. Vsak izmed nas je popolnoma individualnega videza in bi v skladu s tem moral tudi oblikovati svojo frizuro. Pri izbiri barve se osredotočite na to, da posvetlite ali potemnite naravno barvo za največ tri odtenke. Na ta način bo barva popolnoma ustrezala tenu vaše kože in barvi obrvi ter trepalnic. Dolžino in obliko frizure izberite glede na vašo obliko obraza in vaš splošen videz. V kolikor se ne želite preveč ukvarjati s pričesko, izberite srednjo dolžino  oziroma se postrizite na paža. Kratka frizura je prav tako popolnoma nezahtevna in enostavna za oblikovanje, vendar vam nudi manj manevrskega prostora. Največ raznolikih stilov in oblik boste pridobili z dolgimi lasmi. Slednje lahko nosite spuščene, delno spete ali popolnoma spete. Lahko jih zravnate, skodrate in natupirate.

Kodri in kitke

Trajne so sicer že šle iz mode, vendar so kodri postali prava senzacija. Čedalje več deklet si kodra lase doma ali pri frizerju. S tem namreč dosežejo večji volumen in hkrati poskrbijo za to, da zmanjšajo pogostost umivanja las. Slednje lahko namreč vpliva na hitrost izpadanja in plešavost. Za bolj preprosto izdelavo nepozabne frizure, dolge lase popestrite z visokim čopom ali spuščenimi velikimi kodri, srednje dolge razmršite s prsti ter delno spnite na vrhu glave, kratke pa najprej razmršite, da pridobite volumen, nato pa jih s pomočjo gela gladko počešite stran od čela.

Enostavne in hitre pričeske

 Pravo pravljično spomladansko umetnino pa dosežete s kombinacijo kodrov, kitk in čopa. Najprej lase razdelite na dva sloja in spodnjega skodrajte s kodralnikom. Vrhnji sloj razdelite na tri dele, jih spnite v posamezne kite ter malce razmršite za večji volumen. Kitke s pomočjo lasnic trdno pritrdite in fiksirajte. Rezultat oblikovanja bo delno speta, razmršena, skodrana in naravnost fantastična pričeska. Slednja je primerna za vse vrste priložnosti in za kombiniranje različnih stilov oblačenja. Idealna je tudi za vsa dekleta, ki ne želijo zapraviti preveč časa za oblikovanje pričeske.

Vznemirljive kratke frizure v letu 2017

Kratki lasje so postali pravi hit preteklega in, kot kaže tudi letošnjega leta. Razmršena, asimetrična in hipnotično kratka frizura, bo popestrila vaš videz ter vas pomladila. Pri tem bodite pozorni, da izberete pravo dolžino, barvo in obliko. Vsi trije elementi vas lahko pomladijo ali pa postarajo, zato pred oblikovanjem malce razmislite.

Asimetrično striženje in svetli odtenki

Vsem svetlolaskam svetujemo asimetrično stopničasto striženje in svetlejše odtenke. Trenutno so popularni izjemno svetli, beli ali celo sivi barvni odtenki. Svetli odtenki prikrijejo nepravilnosti na vaši koži ter vam pridajo videz mladosti in svežine. Ustvarite  neenakomerno, nesimetrično in stopničasto postriženo frizuro. Pri tem pustite sprednji del malce daljši, saj ga boste kasneje lahko oblikovali na različne načine. Za oblikovanje uporabite malce gela in lase privzdignite in razmršite. S tem boste še dodatno poudarili vaše ličnice in oči.

Zabrita in hipnotična frizura

Zabriti stil je bil nadvse popularen v lanskem letu in se letos vrača v malce drugačni obliki. En del las si ob ušesu delno zabrijte v dveh stopnjah. To pomeni, da zabrijete ob ušesu približno en centimeter širok pas, potem pa pustite en pramen normalne dolžine, ki mu sledi še en pas zabritega lasišča. Srednji pas spletite v kito, ki jo kasneje spnite na zadnjem delu glave.

Večbarvne in mavrične barve

Gotovo ste že videle kakšno posameznico z več različnimi odtenki barve. Letos so ponovno popularni svetli in živi vijoličasti ter rožnati odtenki. Pri barvanju si najprej enakomerno prosvetlite celo glavo, nato pa nanesite različne žive barvne odtenke. Nekatere posameznice prisegajo na dvobarvno barvanje dolžine las. To pomeni, da pobarvajo pramena pri lasišču v določenem odtenku, pri konicah pa zaključijo v drugi barvi. Tako barvanje je sicer zelo zamudno, vendar prinaša neverjetne in prisrčne rezultate.

Enostavno pletenje krajših las

Pletenje kratkih las je tudi popolnoma izvedljivo. Poigrati se morate zgolj glede same oblike pletenja, saj imate razpoložljivo zelo kratko dolžino. V primeru, da imate lase dolge vsaj do ušes, bo pletenje enostavno. Razdelite jih na primer na dve stopnji, spodnjo spnite z elastiko, zgornjo pa spletite v dve narobe obrnjeni francoski kiti. Glede na to, da imate kratko frizuro, ne potrebujete dodatnega spenjanja spodnjih las v figo. Obe kiti preprosto spnite na zadnjem delu glave in jih po pletenju malce razmršite za dodatni volumen. Pričesko nato dopolnite še s kakšno sponko ali obročem za piko na i. 

Kratki in zapeljivi kodri

Kodri v vseh oblikah in dimenzijah so pravi spomladanski hit. Mini ali večje kodrčke lahko dobite na različne načine. Najlažje je, da si lase po pranju navijete z navijalkami in pustite, da se naravno posušijo. V primeru, da vas ne motijo elastike med spanjem, pa si lahko naravno in brez vseh preparatov ustvarite kodre z zvijanjem posameznih pramenov v bunkice. Slednje ustvarite tako, da pramena začnete zvijati od konic proti lasišču. Na koncu jih preprosto spnete z elastiko in pustite, da se posušijo čez noč. Glede na to, da za daljše sušenje ponavadi nimamo časa, pa si kodre raje ustvarite kar s kodralnikom.

Poletna nega las

Poletje prinaša marsikaj dobrega in prijetnega, vsekakor pa ima tudi slabe plati. Vpliva tako na kožo, ki jo je treba dobro zaščititi pred sončnimi žarki, da ne pride do opeklin in do prezgodnjega staranja, prav tako pa lahko precej prizadene tudi lase. Če želite biti lepi, urejeni in mladostni, morate poleti tako kot za kožo torej poskrbeti tudi za nego las.
Kakšna naj bo skrb za lase poleti?

Zlasti v primeru, da imamo dolge ali zelo močne in goste lase, je lahko poletna vročina precej naporna. Da nam zaradi las ne bi bilo še bolj vroče, si jih marsikdo pred poletjem ostriže, vendar pa dolgolaske gotovo ne bodo posegle po tako drastičnem ukrepu. Najbolje je, da lase poleti primerno spenjamo.
Pravila za poletno spenjanje las:
1. Lase spnemo dovolj nad zatiljem, da je vrat gol – tako se ne bodo lepili na vrat in padali na hrbet.

Pričeska za maturantski ples

[iframe id=”https://www.youtube.com/embed/i_IGTqKQ1rU?rel=0&showinfo=0″]

Maturantski ples je prav posebna priložnost, na katero nekateri čakajo v veselem pričakovanju, drugi pa z zmerno zaskrbljenostjo. Po eni strani gre namreč za čudovit dogodek, ki predstavlja slavnosten zaključek pomembnega življenjskega obdobja, po drugi strani pa gre za priložnost, ob kateri je še posebej pomemben izgled. Fotografije bodo za vedno prikazovale mlade maturante in maturante v elegantnih oblekah, zato je treba poskrbeti za vsak najmanjši detajl. Prav to hodi po glavi predvsem dekletom, ki se začnejo na ples pripravljati že več mesecev vnaprej. To je razumljivo, če pomislimo, da koliko podrobnosti morajo biti pozorne, da bo večer res popoln. Med najbolj opaznimi in pomembnimi je gotovo pričeska, ki na maturantskem plesu zares pride na svoj račun.

Dodatki za različne dolžine in stile las

So dnevi, ko se vam zdi, da ste lepe brez posebnega truda. Uspelo se vam je popolno naličiti, s frizuro se vam sploh ni bilo potrebno dosti truditi, našli ste tudi idealno kombinacijo oblačil, čevljev in torbice. So pa tudi dnevi, ko ste brez volje in domišljije, a si vseeno želite izstopati s posebnim dodatkom. Za vas imamo deset predlogov za tisti dan, ko gre preprosto vse narobe ali za dan, ko preprosto vse mora iti prav.

Navadne sponke in sponke z dodatki

Navadne sponke za lase v rjavi, črni, zlati ali v bolj živi barvi, vam omogočajo kombiniranje različnih stilov. S sponkami spnite frufru, dopolnite navadni čop, figo in kito ali pa preprosto pramena s strani vašega obraza spletite v posamezne kite in spnite zadaj s sponkami. Sponke z dodatki bodo vaši frizuri dodale poseben bleščeč efekt. Kupite sponke z kamenčki v stilu bisera, diamantov in drugih bleščečih kamnov. Spuščene lase dopolnite s posamezno sponko, ki ima na koncu rožico, metulja ali kakšno drugo obliko. Sponke vam dajejo neskončno možnosti za nadgrajevanje vašega videza. 

Članki

Pravljične spomladanske pričeske za vse dolžine las

Zimske utrujenosti se boste hitro znebile z novo pričesko. Nov  spomladanski stil bo poživil vaš imidž in vam vlil potrebno energijo. Pomlad tako začnite...