Dovolite si biti grške boginje in nositi grško krono

Published by Nina Lavec on

Prieska_Grke_Boginje_Youtube (1)

Poletje je čas, ko si lahko dovolimo več kot običajno. Takrat postanemo bolj strastni, intenzivna sproščenost, ki spremlja poletje, pa nam daje dovolj svobode, da si dovolimo stopiti korak naprej v svojem življenju. Čas poletja je čaroben čas, saj v njem lahko sebi dovolimo več, damo si svobodo, da obstajamo takšni, kot smo.

Poleti je torej naše življenje lahkotnejše kot sicer. Privoščimo si več udobja in sproščenosti, odrečemo se oblačilom, ki nas povsem omejujejo, privoščimo si osvežilne prigrizke, hladne napitke …

In seveda nas tu pa tam zamika poletni sprehod po mestu. Takrat bi rade blestele v svoji novi oblekici in ponavadi ne vemo, kaj storiti s svojo pričesko.

Zadnja leta so ponovno v modi nekoliko bolj mehke pričeske, narejene iz kit in fig, iz katerih pa tu in tam tudi uhajajo nagajivi kodri. Poletje pač ni čas za resnobo, zato je prav, da se z lasmi poigramo in iz njih ustvarimo domiselne oblike.
Pred nekaj leti so se v velikem slogu vrnile kite. Klasične, francoske, ribja kost in še mnoge druge, ki so nas naučile precej novih načinov spletanja las. In kite še zdaleč niso več primerne zgolj za majhne deklice. Ko lase enkrat spletemo v kito, lahko spenjanje nadaljujemo in ustvarimo pričeske, ki so videti romantične in nežne, ravno pravšnje za poletno sanjarjenje.

Visoko ali nizko spete fige namreč ustvarijo sofisticiran in eleganten videz, primeren za vsako priložnost. Med najbolj priljubljenimi oblikami pričesk pa ostajajo tudi kite vseh oblik in velikosti, ki so v poletnih mesecih tudi preprosta rešitev proti vročini. Z njimi boste pričarali urejen videz, za ustvarjanje tega sloga, pa vam ni treba hoditi k frizerju. Z malo vaje lahko sami osvojite tehniko spletanja kite, ki lahko služi namesto obroča, je zvita v figo ali pa je ovita okoli glave v slogu krone.
Mi vam danes predstavljamo še eno hitro idejo za poletno pričesko – tokrat naj jo navdihnejo grške boginje.

Pričeska je primerna za dnevne in večerne izhode, prav pa bo prišla tudi ob dnevih, ko vas lasje nikakor ne ubogajo, saj jih boste speli tesno ob glavi. Pričeska je primerna tudi za tiste, ki si večkrat zaželite kratkih las, pa še niste pripravljene na drastičen obisk frizerja.

Lase počešemo in naredimo prečo na sredini. Lase ločimo torej na dva dela. Na vsaki strani spletemo kito, vzamemo mini elastike, priporočamo ju v isti barvi, kot so naši lasje. Kiti torej zavarujemo z elastikama. Sedaj eno od kit dvignemo, jo obrnemo proti glavi, položimo tako blizu oziroma naprej h glavi, kot želimo, in jo pripnemo s špangcami. Isto ponovimo na drugi strani, z drugo kito. To naredimo tako, da se ena kita usede poleg druge kite. Elastiki sedaj previdno odrežemo, ko kitke pripnemo. Ker lasje želijo na tem mestu uiti, vzamemo še eno špangico in z njo pripnemo lase, ki nam hočejo uiti.

Poletna frizura grškega stila je tako končana. Je idealna za poletni čas, saj so lasje umaknjeni z obraza in hkrati smo videti kot grške boginje, kar je več kot super, kajneda?

Poskusite jo narediti tudi vi. Da vam bo stvar več kot enostavna, si oglejte še tutorial , ki vas bo dokončno prevzel in prepričal.

Categories: Vodič