10 mitov o lasnih podaljških

Published by Alja on

10 mitov o lasnih podaljških

Ali ne ljubimo negovanja las in preizkušanja novih ter drugačnih pričesk, da osvežimo svoj videz? Podaljški za lase prihajajo v poštev, saj so pri ženskah vseh starosti izredno priljubljeni. Na voljo so v množici barv, tekstur in vrst, ki lasem dodajo dramatičen volumen in dolžino. Ali pa le dodajo težave vaši vsakodnevni rutini nege las? Poglejmo!

Lasni podaljški so postali popularna rešitev za ustvarjanje velikih, bujnih, voluminoznih stilov in za ustvarjanje neverjetno zapletenih frizur. Uporabljajo se za umetne frufruje, popestritev kratke frizure ali pa samo za izboljšanje vaše vsakodnevne grive. Vendar nas ima veliko pomisleke, ko gre za podaljške, kar nas očitno zadržuje in zato neradi naredimo spremembo. V nadaljevanju bomo razkrili najpogostejše in razširjene mite o lasnih podaljških.

Mit #1: Lasni podaljški so samo za lepotne namene

Večina ljudi verjame, da je bujna griva želja, ne pa potreba. Toda skoraj 40% žensk opazi redčenje las že pri 35. letih. Številne razmere za izpadanje las se dajo zdraviti in v nekaterih primerih bodo morda lasje začeli rasti nazaj. Medtem je boljša rešitev za ravnanje z vašimi tanjšajočimi lasmi razmislek o naravnih lasuljah ali podaljških, zasnovanih tako, da se zlijejo z naravnimi lasmi in dajo videz gostejših las, ne da bi poškodovali obstoječe lase. Lasni podaljški z najmanjšo gostoto se uporabljajo za fine lase. Nanesejo jih pramen za pramenom, da dosežejo brezhiben in naraven videz.

Mit #2: Podaljški za lase so dragi

Mnoge ženske menijo, da so podaljški las zunaj njihovega cenovnega razreda ali da si jih povprečna oseba ne more privoščiti. To je bilo res pred nekaj leti, ko so stroški podaljševanja las bili tako visoki, da so jih lahko dobili le vrhunski zvezdniki. Danes vam ni več treba plačati bogastva za pridobitev kakovostnih lasnih podaljškov. Seveda, naravni lasni podaljški imajo nekoliko višje cene od sintetičnih, vendar so bolj kakovostni in trajajo dlje, zato zanje dobro poskrbite, da boste dobro izkoristili nakup! Podaljški s keratinom lahko včasih dosežejo do 1400 evrov, vendar se enostavnejši clip-in podaljški razlikujejo po ceni od 100 do 200 evrov, tako da boste vedno lahko našli dobro varianto po dostopni ceni.

Mit #3: Lasni podaljški poškodujejo lase

Verjetno je to eden največjih mitov o podaljševanju las in večina žensk se jih boji preizkusiti zaradi strahu pred poškodbami. Pomembno je upoštevati, da profesionalno naneseni lasni podaljški sploh ne bodo vplivali na vaše lase. Odvisno je tudi od vrste podaljševanja – poceni podaljški za lase, ki so nalepljeni v lase, lahko povzročijo škodo, saj bodo podaljški s seboj potegnili nekaj originalnih las. Medtem ko mehki podaljški niso le dolgotrajni, ampak tudi nekateri najvarnejših in najbolj udobnih. Prav tako je nujno upoštevati pravilno rutino nege las, da se izognete zapletanju in lomljenju, ter uporabite posebne izdelke za vzdrževanje lasnih podaljškov.

Ali lasni podaljški poškodujejo lase

Mit #4: Podaljške za lase je težko vzdrževati

Ni vam treba vsako jutro hiteti k frizerskemu stilistu, da si oblikujete lase. Pravilno nameščeni podaljški ne potrebujejo redne profesionalne nege. Zanje je veliko lažje skrbeti, kot si mislite – za začetek, gre samo za potrpežljivost. Ko zberete znanje o podaljševanju las ter njihovi uporabi in negi, njihovo vzdrževanje postane izjemno enostavno in brez stresa!

Mit #5: Vprašljiv vir las

Ljudje po vsem svetu že neverjetno dolgo obdobje prodajajo ali darujejo svoje lase.Kakovostni podaljški iz človeških las iz cenjenih salonov prihajajo od običajnih, živih ljudi. Običajno je, da ljudje ves čas prihajajo v salone in sprašujejo o prodaji svojih las za dobro ceno. Kar prav tako da premium podaljškom visoko kakovost in vzdržljivost je dejstvo, da jih ne pometejo s tal salona in namesto tega prihajajo prav iz človekovega dolgega, debelega čopa.

Ali so podaljški za lase iz naravnih las

Mit #6: Podaljški za lase bodo omejili vaš fitnes program

Obstaja veliko načinov, kako lahko imate podaljške in še vedno živite zdravo in fitživljenje. Upoštevanje nekaterih previdnostnih ukrepov, uporaba pravih glavnikov, orodijin izdelkov vam lahko pomaga nositi vaše najljubše sloge tudi v telovadnici. Če pa želite biti popolnoma varni in brezskrbni v manj kot petih minutah, so clip-on podaljški za lase varna izbira! Te je neverjetno enostavno odstraniti med telovadbo in prav tako enostavno jih pripnete nazaj, ko ste pripravljeni na oblikovanje.

Mit #7: Lasni podaljški vam bodo ustavili rast las

Vpliva podaljškov na rast absolutno ni. V povprečju lasje rastejo pol centimetra na mesec in bodo še naprej rasli kot običajno, s podaljški ali brez. Pravzaprav se podaljški veliko uporabljajo, ko ženske delajo na tem, da jim naravni lasje zrastejo do želene dolžine – pomagajo vam, medtem ko jih vaši lasje poskušajo dohiteti. Kljub temu boste presenečeni, kako opazna je rast pri nekaterih vrstah lasnih podalškov v zelo kratkem času. In ko lasje rastejo, morate skrbeti za to, da se podaljški še enkrat naredijo vsakih nekaj mesecev.

Podaljški za lase vam bodo ustavili rast

Mit #8: Lasni podaljški bodo vidni skozi vaše naravne lase

Profesionalno narejeni naravni podaljški las uporabljajo najnovejše tehnologije, se strokovno ujemajo z barvo in se brezhibno zlivajo v vaše lase. To pomeni, da je skoraj nevidno za oko gledalca. Toda pri tem mitu obstaja izjema – pisani podaljški las. S temi podaljški, ki se nanašajo na vaše lase, pravzaprav želite, da se opazijo! Trik je enak, kam in kako pritrdite pramene, tako da so barve opazne, vendar delov za vstavljanje, zapenjanje ali lepljenje ni mogoče zaznati!

Mit #9: Lasni podaljški so neprijetni za nošenje

Lepota ne bi smela biti mučna naloga. Če so podaljški nameščeni strokovno, ne bosteobčutili nobenih bolečin niti med nameščanjem niti med nošenjem. Zelo normalno je, da nekateri občutijo rahlo nelagodje prve 1-2 dni po vstavitvi podaljškov (med spanjem ali med nošenjem raznih frizur ali repov), vendar so lasni podaljški namenjeni temu, da se čim bolj naravno prilegajo lasem in se morajo kmalu občutiti kot pravi naravni lasje. Če pa vam ta pot ni všeč in še vedno želite dramatizirati svojo pričesko, se lahko vedno odločite za petminutne clip-in podaljške ali clip-in frufru za drastično spremembo videza!

Mit #10: Lasne podaljške je možno nositi samo na en način

Lasne podaljške lahko nosite na več načinov. Upoštevati je treba samo vrsto podaljškov. Če razmišljate o sintetičnih lasnih podaljških, ki se uporabljajo v trajnih stilih, nikoli ne smejo priti v stik z virom neposredne toplote, saj jih lahko v celoti poškodujete. Medtem ko so naravni podaljški las ravno to – pravi lasje! In dokler uporabljate prava orodja in izdelke za oblikovanje, lase oblikujte na poljuben način – strižite, barvajte, kodrajte in delajte vse, kar lahko storite za nadgradnjo svojih las.

Ni treba, da so cilji dolgih las neuresničene sanje. Kakor koli se posvetujte z zaupanja vrednim podaljševalcem las, da poiščete najboljši tip, barvo in tehniko za svoj tip las.

V lepotni industriji je bilo veliko pomislekov glede uporabe podaljškov. Tako smo čutili potrebo po razbijanju 10 mitov o lasnih podaljških, da boste lahko imeli bolj jasno sliko in sprejemali premišljene odločitve o svojih laseh!

Categories: Vodič

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *