5 nasvetov za izbiro lasnih podaljškov

Published by Nina Lavec on

Kako izbrati lasne podaljške

Z lasnimi podaljški lahko pričesko na enostaven in hiter način v nekaj trenutkih prelevimo iz povprečne v čudovito. Ker pa je na trgu ogromno različnih vrst, barv in dolžin podaljškov, je včasih izbira tistih, ki bodo najbolj primerni zate, lahko precej težka.  Verjetno sprašuješ o tem katero barvo, dolžino in gostoto bi izbrala, ne veš ali bi kupila umetne ali naravne podaljške, clip-on ali tiste, ki se spajajo s keratinom.  S spodnjimi nasveti bo izbira precej lažja.

Dolgi rjavi lasje

Če se boš odločila za stalne podaljške, ki se spajajo s keratinom, ti bo frizerka pred izbiro podaljškov v salonu svetovala glede barve, teksture in dolžine, če pa se boš odločila za clip-on podaljške, pa za čim bolj naraven videz upoštevaj naslednje nasvete.

Najprej se odloči, kakšen videz bi rada dosegla in kako pogosto jih boš nosila. 

Prva stvar, ki se jo moraš vprašati je, s kakšnim namenom bi rada uporabljala lasne podaljške? Jih boš nosila le ob posebnih priložnostih ali vsak dan? Za posebne priložnosti so bolj primerni clip-on podaljški, če pa bi jih imela rada v laseh neprestano pa so bolj logična izbira keratinski podaljški, ki ti jih bo frizerka privarila na lase.  Izbrati moraš tudi dolžino in gostoto, ki ti ustreza.  Za bolj bujno pričesko se odloči za clip-in podaljške z večjo količino las, če pa ti je bolj pomembna dolžina pa izberi čim daljše. Če jih boš oblikovala s kodralnikom ali likalnikom, kupi naravne podaljške, če pa jih ne boš toplotno obdelovala in bi rada malo prihranila, pa je bolje da se odločiš za umetne.

Podaljške izberi glede na teksturo svojih  las.

Če hočeš, da je tvoja pričeska z vstavljenimi lasnimi podaljški videti čim bolj naravno, moraš pravilno izbrati tudi teksturo. Izbiraš lahko med ravnimi, valovitimi in skodranimi podaljški različnih kakovosti. Tistim z naravnimi kodrastimi lasmi svetujemo, naj se odločijo za skodrane podaljške, če imaš ravne lase pa izberi ravne.  Naravne podaljške sicer lahko oblikuješ po svoji želji, vendar boš imela veliko manj dela, če boš izbrala take, ki so čim bolj podobni tvojim lasem.

Kako izberem barvo?

Za naraven videz je pomembno, da izbereš barvo, ki je čim bolj usklajena s tvojo naravno barvo las, nič pa ne bo narobe, če bo odtenek svetlejša ali temnejša. Če boš kupila podaljške iz naravnih las jih lahko pobarvaš sama ali jih neseš k frizerki, ki ti jih bo profesionalno pobarvala. Če se ne moreš odločiti med dvema podobnima barvama, se raje odloči za svetlejšo različico, saj jo bo lažje pobarvati kot temnejšo, poleg tega pa manj uničilo lase.

Tudi dolžina je pomembna.

Bi rada pridobila na dolžini las ali bi rada le povečala le volumen? Če želiš dolžino  pazi, da boš izbrala tako dolge podaljške, v katerih se boš še vedno počutila udobno. Če nisi navajena na dolge lase, predolgi podaljški lahko postanejo moteči. Če si v dilemi, raje kupi daljše podaljške, saj jih lahko postrižeš, če se ti bodo zdeli predolgi.

Gostota las

Če želiš povečati le volumen, je pomembno, da izbereš tako dolge podaljške kot so tvoji lasje in izbereš večjo gostoto. Podaljški na špangice so v trakovih, tako da lahko nosiš vse naenkrat ali pa le toliko kot ti ustreza. Če imaš kratke lase ali frizuro na paž moraš izbrati večjo gostoto las, saj bo le tako tvoja frizura videti naravno.

Categories: Vodič