Kaj svetujejo modne smernice dolgolaskam?

Published by Nina Lavec on

1 SLO

2 SLO

3 SLO

V zadnjih letih se zdi, da se trend nagiba k vedno krajšim pričeskam. Dolgolaske seveda še vedno so in bodo ostale »in«, a nasploh videvamo vse več kratkolask, ki znajo navdušiti z drznimi frizurami in vpadljivimi barvami. Takšne pričeske lahko občudujemo na filmskih platnih, glasbenih odrih, rdečih preprogah in drugje, tako da ni čudno, da tudi vse več nasvetov leti prav na tiste s krajšimi lasmi. Morda je pošteno, da tudi kratkolaske pridejo na svoj račun, potem ko dolgo časa ni bilo pravih modnih nasvetov zanje, prav pa je, da vsaj na hitro omenimo tudi tiste modne smernice, ki ciljajo na dolgolaske. Tudi zanje se najde kar nekaj novih idej za najrazličnejše priložnosti!

Med slavnimi dolgolaskami letos niti ni velikih presenečenj, saj ne srečujemo posebej drastičnih trendov. Prevladujejo naravni stili brez pretiranih posegov. Tako na zvezdnicah najpogosteje opazimo spuščene lase, ki so kvečjemu nakodrani ali obogateni z dodatnim volumnom, nekaj več se eksperimentira edino pri barvah, kjer so (kot vedno) priljubljeni prameni. Bogatim večplastnim pričeskam se postavlja po robu trend zglajenih ravnih las, ki padajo prosto ob obrazu. Takšen preprost videz je kot nalašč za prihajajoče poletne dni! V tem primeru pridejo v poštev tudi povsem enobarvne pričeske, ki se odlično obnesejo, če jih le kombiniramo s pravo obliko obraza.

Seveda pa spuščeni lasje niso brez izjeme glavni trend letošnjega leta. Na sceni ostaja zimzeleni čop, ki se pojavlja tudi v bolj drznih izvedbah – kot bogat čop na vrhu glave. Občasno srečujemo še kite in fige, čeprav se te pojavljajo nekoliko redkeje. Če torej izbirate nov stil za dolge lase, je najbolje slediti preverjenemu receptu letošnjega leta – s spuščenimi lasmi ne morete zgrešiti. Univerzalna rešitev v tem času je valovita pričeska z blagimi prameni, seveda pa je spuščene dolge lase možno oblikovati na nešteto načinov.

Če vas spuščeni lasje ne prepričajo, pa vam aktualne modne smernice odkrivajo tudi nekoliko manj pogoste, a še vedno čudovite frizure. Še posebej, če iščete popolno pričesko za neformalne priložnosti, boste veseli razgibanih idej za sproščeno frizuro. En izmed predlogov, ki bo gotovo všeč mnogim dolgolaskam, je rokerska šik frizura, ki zagotavlja igriv, a tudi precej urejen videz. To frizuro pravzaprav sestavlja kombinacija čopkov, ki v obliki bogate kite pričarajo privlačen rokerski izgled. Frizura je precej prilagodljiva in omogoča zadostno mero svobode, da si jo prilagodite po svoje – imate popoln nadzor nad volumnom kite in končno obliko, lahko si privoščite tudi pramene ob obrazu in podobno. Za perfekten rezultat pri oblikovanju razigrane rokerske frizure pa je najbolje slediti kar video navodilom!

Modne smernice predstavljajo dvorezen meč – na eni strani jim je smiselno zaupati, saj predstavljajo univerzalne izbire, s katerimi ne morete zgrešiti, po drugi strani pa prav z odmikom od uveljavljenih trendov najbolj navdušite. Na srečo pa je vsaka frizura le začasna, ob enostavnih in domiselnih idejah lahko tako zelo pogosto spreminjate svoj videz in hitro ugotovite, kateri stil vam najbolje pristoji. Ne glede na to, ali se odločite za uveljavljene frizure ali za drzne inovacije, boste s skrbno oblikovano pričesko v središču pozornosti!

Categories: Vodič