Kako izbrati najboljšo barvo las zate​

Published by Alja on

Morda si vsakih šest tednov lase barvaš na enak odtenek ali pa si, kar se tiče pobarvala-se-bom-kar-sama podviga popolna novinka. Preden se odločiš svoje vranje črne lase zamenjati s pepelnato blond, si oglej ta vodič z upoabo barvne lestvice, ki ti bo pomagal izbrati popoln odtenek. Tako se ne boš skrivala pod klobukom ali klicala  svojega frizerja za nujno barvanje v sili.

Uporaba barvne lestvice

Pri izbiri prave barve zate, je potrebno upoštevati tvojo naravno barvo las in ten kože. Da ne bi izgledala preveč sprano, najprej izberi barvo, ki ni preveč podobna odtenku tvoje kože, a hkrati ni več kot za odtenek ali dva temnejša ali svetlejša od tvoje naravne barve las.

Tukaj je kratek pregled naše barvne lestvice, preden se posvetimo podrobnostim:

Ali vidiš kaj, kar ti je všeč? Nadaljuj z brskanjem in si oglej, kateri odtenki v barvni lestvici las so kot nalašč zate.

Ideje za svetlolaske

Platinasta blondinka

platinasta blondinka

Bleda, pa tudi koža z rumenim podtonom dobro deluje v kombinaciji s tem ledeno hladnim odtenkom. Platinaste blondinke lahko hitro delujejo “sprane”, zato vedno poskrbi za živahne ustnice in pordela lička, da ne boš izgledala bela kot stena.

Svetlo blond

svetlo blond

Ta živahni odtenek je eden izmed naših najljubših na barvni lestvici las in ni rezerviran izključno za svetlo kožo in svetle oči, čeprav je to klasična kombinacija. Barvni tip kot je Selena Gomez (temne oči in srednje temna polt) se lepo dopolnjuje s svetlo blond barvo las, pod pogojem, da jo tvoj  frizer zna skombinirati s tvojo naravno barvo in koreninami. Če te skrbi, da boš šla “preveč na svetlo”, ne pobarvaj samo celotne dolžine las na svetlo blond ampak posameznim pramenom dodaj še temnejše blod odtenke, ki bodo poskrbeli za bolj dodelan končni videz.

Zlata blondinka

zlata blondinka

Ta rumeni barvni odtenek se lepo poda svetli in srednje svetli koži brez rumenih in rdečih podtonov. Zlato-blond je eden od odtenkov, ki ponavadi zbledijo v medeninasto barvo, zato je priporočljivo, da za zaščito barve uporabljaš vijolični šampon in se izogneš neželenim oranžnim odtenkom.

Pepelnata svetlolaska

pepelnata svetlolasa

Pepelata blond je odlična barvna izbira, ki koži navidezno pomaga odpraviti rdečico in doda dimenzijo pusti barvi las.

Srednje / temno blond

Srednje temno blond

Običajno se srednje in temno blond odtenki mešajo z drugimi odtenki, kot je rjava, da ustvarijo videz “rjavolase blondinke”. Ti topli barvi odtenki ustvarijo globino in dimenzijo barve, najbolje pa pristajajo  srednjim in temnejšim tenom kože.

Ideje za rjavolaske

Svetlorjava

Svetlo rjava barva las

To najljubši poletni videz, s katerim se ponaša marsikatera rjavolaska. Odločite se za svetlo rjavo, če imate toplejši podton polti vam je naša koža naravno porjavela in sijoča (pomislite na J-Lo).

Karamelna

Karamelna barva las

Podobno kot svetlorjava, ta barva pristaja toplejšim, zlatim podtonom kože in temnejšim očem in se bije z rdečimi podtoni kože.

Pepelnato rjava

pepelnato rjava barva las

Ta hladen odtenek rjave barve je naravnega videza pri tistih s hladnejšimi odtenki kože. Pepelnato rjava se ponavadi bije z rdečimi odtenki na laseh ali koži, vendar se čudovito zlije s hladnimi blond prameni.

Čokoladna

Čokoladno barva rjava las

Zdi se, da večina rjavih barv las ustreza toplejšim odtenkom kože, a čokoladno rjava je standardni odtenek rjave, kot nalašč za svetlo kožo in svetle oči.

Temno rjava

Temno rjava barva las

Te odtenke pogosto imenujemo espreso ali mahagonij – vsak od njih najbolj pristaja olivnemu odtenku kože. Temne oč v kombinaciji s globoko rjavo barvo so videti naravnost očarljivo.

Ideje za rdečelaske

Jagodna blondinka

jagodna blondinka

Naravna jagodno blond je izjemno podcenjena barva las, ki jo ponavadi najdemo v kombinaciji z zelo bledo poltjo. Ta rdečkast odtenek se dobro kombinira s svetlimi očmi in toplimi toni kože. Bodi pozorna, saj je to eden od odtenkov, ki ponavadi “sere” zelo svetle odtenke kože, zato dodajanje rdečila ali kanček bronzerja v tvojo dnevno rutino ne bi bila slaba ideja.

Bakrena

Bakrena barva las

Bakreno rdeča je zelo živahen odtenek, ki lahko izgleda nenaravno, če ga uporabiš po celotni dolžini las. Prelivanje bakreno rdeče z drugimi rdečimi odtenki dobro deluje v kombinaciji s toplejšimi odtenki kože in tako ustvari bolj naraven videz.

Rdečerjava

Rdeče rjava barva las

Ta zanimiva barvna izbira je običajno dosežena z barvanjem srednje rjavih las z globokim rdečim odtenkom in je videti naravno s srednjim tonom kože. Ker ta odtenek rdeče bledi precej hitro, je priporočljivo, da uporabiš šampon proti bledenju barve.

Vijoličnordeča

Vijolično rdeča barva las

Ni nič bolj trendovskega kot vijolično rdeč odtenek, ki pristaja hladnejšim in temnejšim tenom kože.

Ideje za kovinske barvne odtenke

Kovinsko barvni odtenki

Uporaba kovinske barve za lase bo imela podoben učinek kot modra in vijolična barva, a namesto mat videza, boste dobili bleščeč, eksotičen videz. Čim svetlejši so tvoji naravni lasje, lažje boš opazila razliko med navadno in kovinsko barvo las. Toda tudi temni naravni lasje bodo še vedno postali bleščeči; pač ne tako intenzivno, kot  če se predhodno odločiš za posvetlitev tvojih naravnih las. 

Si našla popoln odtenek z našo barvno lestvico las? Zdaj je čas, da poiščeš najboljše pričeske za  tvojo obliko obraza.

Categories: Barva Las