Nakupovalni Vodič: Lasni podaljški Clip on

Podaljški na špangice so IN!

Lasni podaljški clip on (špangice) so eni izmed najbolj priljubljenih podaljškov, saj jih odlikuje kvaliteta, trpežnost, preprosto vstavljanje, enostavna nega, poleg vsega pa so tudi cenovno ugodni. Če že dolgo sanjate o tem, da bi postala dolgolaska, so Clip on podaljški kot nalašč za to, da se vam želja izpolni. Ni vam potrebno čakati leta in leta na to, da bi vam lasje zrasli do želene dolžine.

Komplet clip on podaljškov za celotno glavo

Svoj stil lahko s pomočjo podaljškov spremenite v trenutku in izgledate izredno glamurozno in elegantno. Tako kot z vsem potrošnim materialom pa je tudi v primeru podaljškov ponudba zelo pestra. Kljub temu pa velika izbira podaljškov ni prednost ampak prej slabost, saj se človek kaj hitro zmede in ne zna izbrati pravega izdelka zase. Zato si v tem članku preberite nekaj informacij o Clip on podaljških ter se odločite za tiste, ki vam najbolj ustrezajo.

Izmed različnih vrst podaljškov za lase so clip on podaljški še najbolj enostavni in cenovno dostopni. Ta vrsta lasnih podaljškov je najboljša rešitev za vse, ki ne želijo drastičnega posega v njihove naravne lase in lasišče, saj jih enostavno pritrdimo in odstranimo s pomočjo sponk. Za to ni potrebno obiskovanje salona in odštevanje velikih vsot denarja, ampak lahko vse storite sami doma. Clip on podaljški se bodo takoj zlili skupaj z vašimi naravnimi lasmi in tvorili harmonično celoto. Dodali jim ne bodo le dolžine ampak tudi volumen.

Kvaliteta

Podaljški so izredno kvalitetni. Dovoljeno jih je barvati, sušiti, kodrati, ravnati. Prenesejo vsakršno obdelovanje. Če si torej večkrat zaželite spremembo stila, je morda bolj primerno izbrati podaljške ter jih nato barvati ali termično obdelovati, kot pa da bi vse to poskušali na vaših naravnih laseh in jih uničevali.

Clip on podaljški so lahko sintetični ali naravni. Na voljo so v različnih dolžinah, stilih in barvah. Tako si lahko izberete tiste, ki se bodo ravno prav prilegali vašim naravnim lasem.

S pomočjo clip on podaljškov lahko svojo podobo v trenutku spremenite iz strogo poslovne v bolj elegantno. Glede na to, kaj želite s pomočjo podaljškov doseči, izberite tiste, ki vam najbolj ustrezajo. Morda si želite le dodatne dolžine, volumna ali pa morda le spremembo barve. Izbira pravih clip on podaljškov je pomembna, da ustvarite videz, ki ga želite. Pri izbiri clip on podaljškov bodite pozorni predvsem na:

 • način pritrjevanja,
 • tip podaljškov,
 • barvo,
 • dolžino,
 • stil.

1 Tipi clip on podaljškov

Na voljo v treh različicah: naravni in sintetični ter podaljški v obliki lasnih dodatkov. Vsaka od teh treh različih ima svoje prednosti in slabosti. Glede na vaše želje in potrebe, si izberete tiste, ki vam najbolj ustrezajo.

1.1 Naravni clip on podaljški (Remy kvaliteta)

Naravni podaljški so narejeni iz 100% naravnih človeških las. To jim zagotalvlja tudi edinstveno kvaliteto, saj so to najbolj kvalitetni podaljški kar jih lahko najdete na trgu. Njihov izgled je popolnoma naraven in nihče ne bo opazil, da imate v laseh podaljške. Prednost naravnih podaljškov je tudi ta, da jih lahko obdelujete na različne načine (šamponiranje, barvanje, ravnanje, kodaranje …) in se ne bodo poškodovali. Z njimi lahko ravnate prav tako, kot bi ravnale s svojimi naravnimi lasmi.

Na trgu so naravni podaljški označeni tudi z imenom Remy. To je ime, ki predstavlja najbolj kvalitetne človeške lase na trgu. Remy naravni podaljški imajo dve glavni značilnosti:

 • Lasje so skrbno izbrani in posamezno razporejeni v isto smer rasti. To lasem preprečuje, da bi se vozlali in zapletali.
 • Pri Remy podaljških se uporabljajo izključno najboljši neobdelani lasje, ki nikoli niso bili barvani. Ko so lasje izbrani po Remy standardih, gredo v nežno obdelavo, ki poskrbi za to, da se lasje očistijo ter, da povrhnjica ostane nedotaknjena, hkrati pa se jim doda moč in barva. Rezultat so mehki, žametni in sijoči lasje, ki trajajo in trajajo.

Remy podaljški pa imajo tudi različne izvore. Tako kot poznamo več različnih človeških ras, obstaja tudi več različnih Remy lasnih podaljškov:

 • Kitajski Remy lasje
 • Brazilski Remy lasje
 • Evropski Remy lasje

Kitajski Remy lasje so najcenejši in običajno so zelo gladki in temni. Zaradi njihove grobe in debele teksture se ne priporočajo posametnicam, ki imajo gladke in svilnate lase. Poleg tega je te lase tudi težje barvati, saj je njihova originalna barva zelo temna.

Brazilski Remy lasje so narejeni iz naravnih las, ki nikoli niso bili barvani, kemično obdelani ali kodrani/ravnani. Da bi se prilagodili posameznicam, jih lahko oblikujemo na različne načine (barvanje, termična obdelava).

Evropski Remy lasje imajo nepoškodovano povrhnjico, kar pomeni, da so vse korenine usmerjene v eno smer – podobno kot naravno rastoči lasje.

Remy lasne podaljške pa glede na kvaliteto razvrščujemo v nadaljne tri skupine:

 • Remy lasje s povrhnjico
 • Remy lasje brez povrhnjice
 • Neobdelani lasje

Remy lasje s povrhnjico so naravni človeški lasje, katerim pri obdelavi povrhnjica ni bila odvzeta in so delno ročno obdelani, da bi se obdržala usklajenst korena in konice. Za to vrsto podaljškov je potrebno odšteti nekaj več denarja, vendar se splača, saj s temi lasmi lahko delamo enako kot s svojimi. Lahko jih barvamo, umivamo in termično obdelujemo. Podaljški bodo ostali v odlični formi tudi po mnogokratni uporabi.

Remy lasje brez povrhnjice so naravni človeški lasje, katerim je bila povrhnjica pri obdelavi odstranjena, tako da je lažje razvrstiti vlakna glede na usklajenost korena in konice. Ta vrsta podaljškov ni preveč dolgo obstojna, ne moremo jih barvati, termično obdelovati, poleg tega pa so lasje dokaj krhki in lomljivi. Prednost teh podaljškov pa je, da se ne zapletajo, saj nimajo povrhnjice.

Neobdelani lasje so naravni človeški lasje, ki niso obdelani niti barvani. Uporabljamo jih za izdelovanje lasulj ali podaljškov. Ti lasje so razvrščeni v pramena in zvezani še preden so postriženi. To jim zagotavlja, da se ohrani smer od korena do konice vsakega lasnega vlakna posebej.

1.2 Sintetični clip on podaljški

Clip on podaljški iz sintetičnih las so alternativna podaljškom iz naravnih las. Sicer niso tako kvalitetni kot naravni podaljški, niti ne izgledajo tako naravno, vendar pa jih lahko kljub temu uporabljamo na različne načine. Narejeni so iz umetnih materialov. Manjša kvaliteta pa se pozna tudi pri ceni, saj so sintetični podaljški bistveno cenejši od naravnih. Tudi sintetični podaljški so zelo obstojni in trpežni, vendar pa za razliko od naravnih podaljškov, ne prenesejo toplotne obdelave (plastika se topi!) in se smejo se barvati.

1.3 Lasni dodatki

Za tiste, ki želijo svoj stajling popestriti in narediti bolj vpadljiv, pa so tu navoljo tudi clip on podaljški v obliki zabavnih lasnih dodatkov kot npr.: fru fru, podaljški s trakovi, svetli clip on prameni. Ti lasni dodatki so običajno narejeni iz sintetičnih las ali pa iz kakšnega drugega materiala.

2 Stil podaljškov

Podaljški so na voljo v treh različnih stilih:

 • ravni
 • valoviti
 • skodrani

Da bi izbrali pravi stil podaljškov zase, morate dobro določiti obliko obraza. Dobra ocena obraznih potez je pomembna, saj vam lahko določen stil frizure izredno pristaja, drugi stil pa niti ne toliko. Glede na to ali imate okroglo, ovalno, kvadratno ali srčasto obliko obraza, se odločite za tisti stil podaljškov, ki vam najbolj laska.

Ovalna oblika obraza je še najmanj zahteva, saj ji pristajajo skoraj vse pričeske. Skorajda ne morete zgrešiti z dolžino ali obliko. Izjema so morda le zelo dolgi in popolnoma ravni lasje, slednji bodo vaš obraz še dodatno podaljšali.

Skodrani in valoviti lasje so primeni predvsem za okrogel ali srčast obraz, prav tako pa so ustrezni tudi za kvadratasto obliko obraza, saj obrazne poteze zmehča in naredi bolj mehke in nežne.

3 Pritrjevanje in odstranjevanje clip on podaljškov

Prednost podaljškov za lase na špangice je enostavno vstavljanje

Clip on podaljške pritrdimo na obstoječe naravne lase s pomočjo posebne sponke. Pomembno je, da ste pozorni na kvaliteto clip on podaljškov, saj morajo biti ti udobni, ko jih enkrat vstavite in ne smejo poškodovati naravnih las. Sponka mora biti majhna, poleg tega pa se mora tudi barvno ujemati tako z naravno barvo las, kot tudi z barvo podaljškov. Na ta način bodo sponke popolnoma neopazne. Clip on podaljške vstavite v zelo kratkem času in pri tem ne potrebujete nobenih dodatnih pripomočkov ali dragega obiska frizerskega salona. Tako hitro kot ste jih vstavili, jih boste lahko tudi odstranili. Popolnoma brez zapletov.

Podaljške najprej pritrdimo na zatilju in se nato pomikamo okrog in proti vrhu glave. Sponko namestimo čisto ob lasni koren in jo zapnemo. Potem, ko smo vse podaljške namestili, lahko pričnemo z oblikovanjem po želji.

[iframe id=”https://www.youtube.com/embed/4Vf7wn6XL5k”]

Da bi pričeska izgledala popolnoma naravno, torej da ne bi nihče opazil, da imate podaljške ter, da bi bili podaljški varno pritrjeni, je zelo ugodno, da so vaši naravni lasje dolgi približno 15 cm.  Če so vaši lasje krajši, je morda bolje, da vstavljanje podaljškov prepustite profesionalnim rokam v frizerskih salonih, saj vam bodo znali podaljške najbolje pritrditi.

4 Namen

Preden se odločite za nakup podaljškov, se vprašajte kakšne spremembe si želite. Različni clip on podaljški bodo prinesli različne rezultate. Zato je pomembno, da premislite, kakšen videz želite imeti. Lahko se odločite za manjšo ali pa za večjo spremembo. Če si želite le manjše spremembe, potem zadostuje že nakup posameznih pramenov, ki jih namestite na posamezne dele glave. Če pa se odločite za večjo spremembo, potem potrebujete podaljške, ki jih boste vstavili po celi glavi in, ki bodo vašim lasem dodali volumen in dolžino.

4.1 Manjše spremembe

Manjši posegi so primerni za delovno okolje, večerne izhode, prosti čas. S pomočjo pramenov ali frufru-ja lahko svojo frizuro dobro popestrite, ne da bi jo drastično spremenili.

Včasih si ženska zaželi nekoliko osvežiti in popestriti svojo frizuro. Ker pa ni vedno časa in denarja za obiskovanje frozerskih salonov, si to lahko naredite kar doma s pomočjo clip on podaljškov. Dodatna prednost je še ta, da jih lahko odstranite, kadarkoli si zaželite.

Ko kupujete posamezna clip on pramena, bodite pozorni na širino posameznega čopka, ki mora biti srednja ali ozka. Če so čopki preširoki, potem se barvo ne bodo dobro ujemali z ostalimi. Z ozkimi čopki pa barvne razlike ne bodo toliko opazne.

Kdaj pa kdaj si ženske zaželimo fru fru frizure, vendar nimamo poguma, da bi se postrigle, saj nismo prepričane ali nam to pristaja ali ne. S pomočjo clip on podaljškov si lahko fru fru pričaramo v trenutku. Tako, ko se ga naveličamo pa ga lahko odstranimo.

4.2 Večje spremembe

Posameznica lahko svoj videz frizure drastično spremeni na dva načina: z dodajanjem dolžine in volumna. Namesto, da bi čakali več mesecev, da vam lasje zrastejo do želene dolžine, si lahko spremembo ustvarite v hipu. Zasluga pa gre inovativnim clip on podaljškom.

Prvotno so bili podaljški mišljeni za dodajanje dolžine lasem. Temu namenu še danes dobro služijo. Na trgu so na voljo podaljški različnih dolžin, med katerimi lahko izbirate. Pri nakupu morate biti pozorni na to, da se barva podaljškov kar se da ujema z barvo vaših naravnih las. Če barva podaljškov nekoliko odstopa od naravne barve las, bo to kaj hitro opazno. Poleg barve pa morate paziti tudi na teksturo podaljškov, ki mora biti podobna vašim lasem. Če boste ujeli pravo barvo in teksturo, potem bodo podaljški delovali zelo naravni in nihče ne bo niti opazil, da to niso vaši naravni lasje.

Poleg dodajanja dolžine pa podaljški služijo tudi temu namenu, da dodajo volumen. Če je vaš namen, da vaši lasje postanejo bolj bujni, potem bodite pri nakupu pozorni na posebne podaljške, ki so namenjeni predvsem temu, da lasem dodajajo volumen. Medtem, ko morate biti pri podaljških, ki dodajajo dolžino, pozorne na ujemanje barve z vašo naravno barvo, pa to pri podaljških, ki dodajajo volumen, ni tako pomembno. Še vedno pazite, da se barvi ujemata, vendar tudi, če barvi nista identični, to ne bo opazno, saj bodo podaljški skriti pod naravnimi lasmi.

5 Trpežnost

Trpežnost podaljškov je odvisna od njihovo kvalitete. Najbolj kvalitetni podaljški so naravni, narajeni iz človeških las (Remy kvaliteta). Ti imajo najdaljšo življenjsko dobo. Če jih primerno negujete, jih lahko nosite tudi do enega leta. V primeru, da uporabljate preveč izdelkov za lase in, da jih ne perete redno, se bodo podaljški odbržali le pol leta. Torej, bolje kot boste z njimi ravnali, dlje vam bodo služili.

6 Nega

Clip on podaljške lahko umivate enako, kot bi umivali svoje lase. Seveda lahko pri tem uporabljate šampan in tudi balzam. Slednjega je še posebej priporočljivo uporabljati, saj bodo tako ostali zdravi, sijoči in mehki. Lahko jih tudi sušite s sušilnikom za lase, vendar tega ne počnite prepogosto. Najbolje jih je posušiti kar na zraku, saj jim s tem zagotovite tudi daljšo življenjsko dobo.

Naravne podaljške iz človeških las (Remy kvaliteta) lahko obdelujete kakor želite. Lahko jih ravnate ali kodrate, pazite le, da pred tem lase zaščitite s sprejem za zaščito las pred likanjem/kodranjem. Tega pa ne počnite s podaljški, ki so izdelani iz sintetičnega materiala, saj se lahko stopijo, če pridejo v stik z vročim preparatom.

Podaljške lahko tudi barvate. Vendar je bolj priporočljivo, da jih potemnite, kakor posvetlite. Še posebej pozorni morate biti v primeru beljenja las, saj so slednji na to najbolj občutljivi. Barvanje podaljškov raje prepustite profesionalnim rokam v salonu, kot pa da se tega lotite doma. Podaljški, ki so enkrat že bili pobarvani, se namreč ne morejo vrniti v prvotno podobo.

Več o negi najdete tukaj.

7 Barve in dolžine

Clip on podaljški so na voljo v različnih barvnih odtenki, od najsvetlejših pa do najtemnejših. Ko izbirate pravo barvo za vas, bodite pozorni na dva kriterija:

 • Ujemanje naravne barve las z barvo podaljškov.
 • Ujemanje barve podaljškov z vašim tonom kože, osebnim stilom.

Najpomembneje je, da se naravna barva las ujema z barvo podaljškov. Harmonija teh dveha barv bo zagotovila naraven videz in neopaznost podaljškov. Zagotovo si nihče ne želi, da je že na daleč očitno, da nosi podaljške. Če podaljške kupujete preko spleta je pravo barvo zagotovo težje izbrati, saj so odtenki na računalniškem ekranu lahko popolnoma drugačni kot pa v živo. Zato je morda najbolje, da ponudniku pošljete kar svojo sliko in vam potem on svetuje pravo barvo za vas.

Vendar pa ni pomembno le to, da se barva podaljškov ujema z barvo naravnih las. Važno je tudi, da sovpada z vašim tonom kože in osebnim stilom ter željami. Ljudje se glede na ton kože delimo na hladne in tople. Če v vaši polti prevladuje bolj hladen, modrikast ton, potem so hladnejši odtenki primerni za vas. To so odtenki, ki ne vsebujejo nobenih toplih barv (npr. rumena). Hladnemu tipu lepo pristajajo pepelnati toni. Če pa je vaša koža topla, z rumenkastim pridihom in če imate morda tudi malo pegic, potem vam pristajajo tople barve.

Ko se odločate za pravo dolžino podaljškov, je potrebno gledati predvsem na vaše želje in pa tudi na vaše potrebe. Podaljški so na voljo v različnih dolžinah, krajših in zelo dolgih. Vendar je težava pri zelo dolgih podaljških ta, da izgledajo malenkost nenaravno, poleg tega pa vaše naravne lase preveč obtežijo in jih lahko poškodujejo, saj preveč obremenijo lasni koren. Najbolje je, da izberete neko srednjo dolžino oz. podaljške, ki so malenkost daljši od vaših naravnih las. Na ta način bo izgled naraven, lasje pa bodo še vedno primerni za vsakršno obdelovanje (kodranje, ravnanje, delanje različnih frizur).

8 Cena

Cena podaljškov sovpada z njihovo kvaliteto. Najkvalitetnejši so naravni podaljški, narejeni iz človeških las (Remy kvaliteta), vendar pa so tudi najdražji. S tem, ko se niža kvaliteta materiala iz katerega so narejeni podaljški, se niža tudi cena, trpežnost in življenjska doba podaljškov. Morda je bolje investirati malo več denarja in potem ni nobenih skrbi, da bi bile s podaljški kakršnekoli težave. Glejte pa tudi na vaše potrebe. Če želite podaljške uporabiti zgolj za en večer, potem se je morda bolj smiselno poslužiti tistih iz sintetičnega materiala. Če pa imate namen podlajške nositi tudi čez dan, potem pa je bolje, da investirate malo več, saj boste z rezultatom zagotovo zadovoljni.

9 Nakup

Veliko izbiro clip on podaljškov najdete tukaj.