Metode podaljševanja las

Published by Nina Lavec on

Na trgu obstaja veliko vrst in tehnik podaljševanja las. Nekatere so kratkoročne, spet druge pa nam bodo omogočile, da bomo imele dolgo in bujno pričesko tudi do nekaj mesecev. Predstavljamo vam štiri najbolj popularne tehnike in njihove značilnosti. Upamo, da vam bo primerjava olajšala izbiro lasnih podaljškov, ki bodo najbolj pristajali vam in vašemu življenjskem slogu.

Clip on podaljški

podaljševanje las s clip on podaljškiPodaljševanje las s clip on lasnimi podaljški je že kar nekaj časa med najbolj popularnimi tehnikami podaljševanja. Še posebej primerni so za vse, ki rade dnevno eksperimentirate z različnimi barvami in dolžinami pričesk. Vstavljanje  in snemanje clip-on podaljškov je zelo hitro in z malo vaje traja nekaj minut. Pritrdimo jih blizu lasišča s t.i. sponkami, ki so pričvrščene na podaljške, in ne potrebujemo pomoči frizerke. Poleg tega lahko s podaljški ustvarjamo različne pričeske, lahko pa si omislimo tudi čop. Zelo velika prednost clip-in podaljškov je tudi to, da z njimi prihranimo precej časa in denarja, saj so med bolj dostopnimi v primerjavi z ostalimi podaljški. Izbiramo lahko med umetnimi in naravnimi clip-on podaljški, glavna razlika pa je v tem, da umetnih ne smemo kodrati, barvati in toplotno obdelovati. Clip on podaljške lahko imamo tudi do nekaj mesecev, odvisno seveda od tega kako pogosto jih nosimo in kako skrbimo zanje. Posebnost teh podaljškov pa je, da jih moramo vsak dan pred spanjem sneti.

Podaljški s keratinskimi čepki

podaljševanje las s keratinskimi čepkiDruga najbolj popularna metoda so podaljševanja las so podaljški s keratinskimi čepki. Podaljški te vrste so v čopkih, na vrhu pa imajo pritrjene čepke, katere frizer privari na naše lase s posebno napravo za podaljševanje. Glavna prednost teh podaljškov je, da jih imamo na sebi nekaj mesecev in jih ne snemamo vsako noč – tako kot clip on podaljške. So torej bolj dolgoročna rešitev za tiste, ki se ne želijo vsak dan ukvarjati z vstavljanjem in snemanjem lasnih podaljškov in jih želijo imeti vedno na sebi. Po nekaj mesecih nam jih frizerka navadno s posebno napravo sname. Tovrstni podaljški so seveda lahko le naravni, saj jih obdelujemo tako kot svoje lase.

Tape in (samolepilni)  podaljški

podaljševanje las s samolepilnimi podaljškiTa metoda je precej podobna prejšnji. Tape in samolepilni podaljški so prav tako namenjeni dolgoročni uporabi, le da nam jih frizerka ne privari na lase ampak jih prilepimo s pomočjo posebnega lepila, ki je nameščen na vrhnji del podaljškov. Tudi to vrsto podaljškov imamo na laseh nekaj mesecev, odvisno od tega kako jih negujemo. Pri samolepilnih podaljških je pomembno, da imamo dovolj las, ki bodo prekrili trakove, saj so drugače lahko opazni (za razliko od keratinskih čepkov, ki so razmeroma majhni).

Lasni vstavki

fru fruLasne vstavke lahko primerjamo s clip on podaljški, saj so prav tako namenjeni za kratkoročno uporabo. Na trgu obstaja velika izbira raznoraznih vrst lasnih vstavkov od čopov, ki jih lahko pripnemo na svoje lase in jih na tak način zgostimo, do »fru-frujev«, ki jih lahko vstavimo v lase za hitro spremembo pričeske, vedno bolj popularna pa je tudi tehnika flip-in vstavkov, ki je zelo hitra in neboleča za uporabo, polega tega pa ne uničuje naših las. Flip-in podlajški so pripeti na tanek obroč, ki ga vstavimo na glavo in prekrijemo s svojimi lasmi. Tako kot ostali lasni podaljški, so tudi lasni vstavki na voljo v različnih barvah in dolžinah.

 

Categories: Vodič