Najpogostejša vprašanja glede lasnih podaljškov

Published by Nina Lavec on

Kaj je razlika med clip on keratinskimi podaljški?

Clip on podaljški so lasje pripeti na majhne špangice, ki jih namestimo na svoje naravne  lase pri korenu. So snemljivi in zato namenjeni za posebne priložnosti, če želimo, pa jih lahko nosimo tudi vsak dan. Pomembno je le, da jih vsak dan snamemo ponoči preden gremo spat.

Za razliko od clip on podaljškov nam keratinske podaljške frizerka s silikonom privari na naše prave lase, zato so polj primerni za dolgoročno nošenje. Z njimi lahko tudi spimo, njihova življenjska doba pa je nekaj mesecev.

Kakšen je proces vstavljanja podaljškov?

Clip on podaljške lahko vstavimo same v nekaj minutah, saj je namestitev zelo enostavna. Navadno so v trakovih na katerih so špangice, ki jih pripnemo na naše lase. Pomembno je le, da clip on podaljške pripnemo čim bolj nizko na lasišču (proti zatilju), tako da špangice prekrijemo z čim večjo količino naših las.  Odstranimo jih tako, da jih enostavno odpnemo in shranimo za naslednjič.

Keratinske podaljške nam vstavi frizer, ki z orodjem za podaljševanje podaljške privari na čopke naših las. Postopek je enostaven in ni boleč, traja pa nekaj ur. Tudi odstranijo  nam jih v frizerskem salonu, kjer imajo orodje namenjeno temu.

Lahko nosim podaljške vsak dan?

Keratinski podaljški so privarjeni na naše naravne lase, kar pomeni, da jih imamo na sebi nekaj mesecev brez prestanka in jih sami ne moremo sneti . Clip on podaljške pa načeloma lahko nosimo vsak dan, vendar jih moramo vsako jutro namestiti in jih vsak večer odstraniti.

Lahko spim s podaljški?

Kot je že omenjeno v zgornjem odgovoru imamo keratinske lasne podaljške na sebi neprestano, to pomeni da tudi spimo z njimi. Clip-on podaljške pa moramo vsak večer pred spanjem odstraniti,  saj bi bilo spanje z njimi zelo neudobno  in bi škodilo našim  lasem.

Ali so podaljški opazni na laseh?

Čepki pri keratinskih podaljških so tako majhni, da se jih ne vidi, malce jih moramo skriti le, ko imamo lase spete v čop. Pri clip-in podaljških pa je pomembno, da jih pravilno namestimo in damo čez nje čim večji šop svojih las, saj bodo podaljški tako videti veliko bolj naravno, poleg tega pa špangice ne bodo vidne.

Ali lahko podaljške oblikujem in barvam?

Lasni podaljški so lahko naravni ali umetni. Razlikujejo se v tem, da naravne lahko za razliko od umetnih obdelujemo kakor želimo. Lahko jih kodramo, likamo, umivamo barvamo, sušimo s sušilcem, navijamo itd. Prednost umetnih  podaljškov pa je to, da z njimi nimamo veliko dela, saj oblika ostaja enaka.

Kako dolge lase moram imeti za podaljške?

Za vstavitev clip-in in keratinskih podaljškov morajo biti naši lasje dolgi okoli 4 cm, saj je le tako možno privariti ali pripeti podaljške na naše naravne lase, ne da bi se videli spojki ali špangice.

Kakšna je življenjska doba podaljškov?

Življenjska doba podaljškov je odvisna  od ve dejavnikov, pri keratinskih podaljških je ta doba par mesecev, to pa je odvisno predvsem od tega, kako hitro nam rastejo lasje. Clip-on podaljške imamo lahko načeloma dlje časa, življenjska doba zelo odvisna od tega, kako jih negujemo in shranjujemo ter kako pogosto jih nosimo .

Categories: Vodič