Nega naravnih clip on podaljškov

Published by Nina Lavec on

nega lasnih podaljskov clip onČe ne želiš imeti stalnih lasnih podaljškov, vseeno pa bi imela rada dolge lase za posebne priložnosti kot so poroka, maturantski ples, zabava, zmenek ali pa tudi le na običajen dan, ko želiš biti urejena, ti predlagamo, da se odločiš za clip on podaljške. Te vrste podaljškov imajo na vrhu pritrjene sponke, s katerimi jih enostavno in hitro pripnemo na svoje lase v nekaj minutah. Če želiš, da bodo podaljški lepi čim dalj časa, moraš tudi skrbeti za njih. Predstavljamo ti nekaj splošnih nasvetov za nego:

  • Clip on podaljške lahko umivaš kar doma v kadi ali v umivalniku. Ni jih potrebno umivati  na vsake par dni kot svoje naravne lase, vendar le na vsake toliko časa, saj se podaljški (za razliko od tvojih naravnih las) ne bodo zmastili, ker niso pritrjeni direktno na lasišče. Na koliko časa jih boš umivala je precej odvisno od tega kako pogosto jih boš nosila in na kakšen način. Če jih boš nosila redko in jih še takrat ne boš pretirano oblikovala, jih lahko umivaš redkeje. Tako kot pri svojih laseh, tudi podaljški dan ali dva po kodranju in toplotnem obdelovanju ne bodo videti najbolje, zato jih umij po vsakem oblikovanju, še posebej če boš uporabljala izdelke za stiliranje.
  • Clip on podaljške pred umivanjem  popolnoma razčeši z glavnikom. Med česanjem bodi nežna, saj lahko drugače potrgaš lase in jih poškoduješ. Z  razčesavanjem boš odstranila vozlje in jih pripravila na umivanje.
  • Vsak trak Clip on podaljškov posebej operi pod toplo (a ne vročo) vodo. Šampon, ki ga boš uporabila naj bo čim bolj kakovosten in hranljiv, najbolje bo, da uporabiš kar tistega, ki ga uporabljaš na svojih laseh. Po umivanju temeljito speri lase, posebej natančna bodi pri »sponkah«, ki se nahajajo na vrhu lasnih podaljškov.
  • Nanesi tudi čim bolj kakovosten balzam za lase, saj bodo tako lasje videti bolj negovani, zdravi in svetleči.  Tako kot pri svojih laseh, pusti balzam delovati nekaj minut (preberi navodila na embalaži) in nežno speri s toplo vodo. Ko boš imela suhe lase lahko naneseš tudi balzam, ki ga ni potrebno izpirati. Ko bodo po določenem času videti izsušeni pa nanje nanesi balzam in ga pusti na podaljških nekaj ur preden izpereš.
  • Posušiš jih lahko s sušilcem, še bolje pa bi bilo, da bi jih razprla na brisači in pustila, da se posušijo na zraku. To bo sicer trajalo nekaj časa, vendar ne bo uničilo las. Če jih boš fenirala, nastavi sušilnik na najmanj vročo nastavitev, saj vročina uničuje podaljške.
  • Pred oblikovanjem jih zaščiti s sredstvom za zaščito pred vročino. Tako kot tvojim lasem, tudi podaljškom vročina škodi, zato jih pred ravnanjem ali kodranjem zaščiti.
  • Ko se bodo konice na podaljških zaradi kodranja in ravnanja začele tanjšati, jih postrizi, saj bodo tako podaljški videti veliko bolj lepi in zdravi
  • Če želiš, da clip on podaljški ostanejo lepi čim dlje časa, jih moraš po uporabi pazljivo spraviti. Če ne želiš zapravljati denarja za posebne škatlice in vrečke, ki so namenjene shranjevanju podaljškov, jih lahko shraniš na naslednji način: ena od možnosti je, da jih daš v embalažo v kateri si ob nakupu prejela podaljške, druga možnost pa je, da jih položiš na brisačo, pokriješ in spraviš v predal ali omaro.
Categories: Vodič