Pričeska za maturantski ples

Published by Nina Lavec on

Maturantski ples je prav posebna priložnost, na katero nekateri čakajo v veselem pričakovanju, drugi pa z zmerno zaskrbljenostjo. Po eni strani gre namreč za čudovit dogodek, ki predstavlja slavnosten zaključek pomembnega življenjskega obdobja, po drugi strani pa gre za priložnost, ob kateri je še posebej pomemben izgled. Fotografije bodo za vedno prikazovale mlade maturante in maturante v elegantnih oblekah, zato je treba poskrbeti za vsak najmanjši detajl. Prav to hodi po glavi predvsem dekletom, ki se začnejo na ples pripravljati že več mesecev vnaprej. To je razumljivo, če pomislimo, da koliko podrobnosti morajo biti pozorne, da bo večer res popoln. Med najbolj opaznimi in pomembnimi je gotovo pričeska, ki na maturantskem plesu zares pride na svoj račun.

Frizura seveda ni podrobnost, temveč je poleg obleke verjetno deležna največje pozornosti. Prav zato je še toliko bolj pomembno, da je popolna. Nič čudnega torej, da se dekleta pred maturantskim plesom večinoma odločajo za obisk pri frizerju, ki njihove lase uredi v najrazličnejše modne frizure. Ker pa je obisk pri frizerju drag in zamuden, je priljubljena alternativa tudi oblikovanje pričeske doma. Še posebej zato, ker obstaja veliko svečanih frizur, katere je mogoče enostavno narediti kar doma, brez frizerske opreme in posebne kozmetike. Zato se dekleta odločajo tudi za domače oblikovanje las, ki lahko izpade prav tako čudovito kot izdelki frizerjev, če ne še bolj!

V vsakem primeru je treba pričesko za maturantski ples urediti previdno in premišljeno. Razumljivo je, da mora biti frizura za ta posebni dan še posebej svečana, saj jo boste v družbi znancev in prijateljev na fotografijah občudovali še dolga leta, a prav zato gre izpostaviti tudi posebno pozornost. Še vedno velja, da se je tudi za maturantski ples najbolje zateči k preprostim, a elegantnim frizuram, tistim, ki ste jih že preizkusili. Tako ne bo šlo nič narobe, pravzaprav lahko svojo pričesko na podlagi izkušenj še toliko bolj izpopolnite.

Categories: Vodič