Vznemirljive kratke frizure v letu 2017

Published by Nina Lavec on

kratka frizura 2017

Kratki lasje so postali pravi hit preteklega in, kot kaže tudi letošnjega leta. Razmršena, asimetrična in hipnotično kratka frizura, bo popestrila vaš videz ter vas pomladila. Pri tem bodite pozorni, da izberete pravo dolžino, barvo in obliko. Vsi trije elementi vas lahko pomladijo ali pa postarajo, zato pred oblikovanjem malce razmislite.

Asimetrično striženje in svetli odtenki

Vsem svetlolaskam svetujemo asimetrično stopničasto striženje in svetlejše odtenke. Trenutno so popularni izjemno svetli, beli ali celo sivi barvni odtenki. Svetli odtenki prikrijejo nepravilnosti na vaši koži ter vam pridajo videz mladosti in svežine. Ustvarite  neenakomerno, nesimetrično in stopničasto postriženo frizuro. Pri tem pustite sprednji del malce daljši, saj ga boste kasneje lahko oblikovali na različne načine. Za oblikovanje uporabite malce gela in lase privzdignite in razmršite. S tem boste še dodatno poudarili vaše ličnice in oči.

Zabrita in hipnotična frizura

Zabriti stil je bil nadvse popularen v lanskem letu in se letos vrača v malce drugačni obliki. En del las si ob ušesu delno zabrijte v dveh stopnjah. To pomeni, da zabrijete ob ušesu približno en centimeter širok pas, potem pa pustite en pramen normalne dolžine, ki mu sledi še en pas zabritega lasišča. Srednji pas spletite v kito, ki jo kasneje spnite na zadnjem delu glave.

Večbarvne in mavrične barve

Gotovo ste že videle kakšno posameznico z več različnimi odtenki barve. Letos so ponovno popularni svetli in živi vijoličasti ter rožnati odtenki. Pri barvanju si najprej enakomerno prosvetlite celo glavo, nato pa nanesite različne žive barvne odtenke. Nekatere posameznice prisegajo na dvobarvno barvanje dolžine las. To pomeni, da pobarvajo pramena pri lasišču v določenem odtenku, pri konicah pa zaključijo v drugi barvi. Tako barvanje je sicer zelo zamudno, vendar prinaša neverjetne in prisrčne rezultate.

Enostavno pletenje krajših las

Pletenje kratkih las je tudi popolnoma izvedljivo. Poigrati se morate zgolj glede same oblike pletenja, saj imate razpoložljivo zelo kratko dolžino. V primeru, da imate lase dolge vsaj do ušes, bo pletenje enostavno. Razdelite jih na primer na dve stopnji, spodnjo spnite z elastiko, zgornjo pa spletite v dve narobe obrnjeni francoski kiti. Glede na to, da imate kratko frizuro, ne potrebujete dodatnega spenjanja spodnjih las v figo. Obe kiti preprosto spnite na zadnjem delu glave in jih po pletenju malce razmršite za dodatni volumen. Pričesko nato dopolnite še s kakšno sponko ali obročem za piko na i.

Kratki in zapeljivi kodri

Kodri v vseh oblikah in dimenzijah so pravi spomladanski hit. Mini ali večje kodrčke lahko dobite na različne načine. Najlažje je, da si lase po pranju navijete z navijalkami in pustite, da se naravno posušijo. V primeru, da vas ne motijo elastike med spanjem, pa si lahko naravno in brez vseh preparatov ustvarite kodre z zvijanjem posameznih pramenov v bunkice. Slednje ustvarite tako, da pramena začnete zvijati od konic proti lasišču. Na koncu jih preprosto spnete z elastiko in pustite, da se posušijo čez noč. Glede na to, da za daljše sušenje ponavadi nimamo časa, pa si kodre raje ustvarite kar s kodralnikom.

Categories: Vodič