Zgodovina lasnih podaljškov

Lasni podaljški imajo že dolgo zgodovino. Ljudje jih poznajo dlje, kot bi si mislili. V preteklosti so bili naravni podaljški rezervirani le za bogato in priviligirano ljudstvo. Dandanes pa so dostopni prav vsakomur. Skozi zgodovino so podaljški pridobilvali in izgubljali na svoji priljubljenosti, za nekaj časa so celo izginili iz mode.

LASNI PODLAJŠKI 100 LET NAZAJ (LETO 1900)

podaljški 100 let nazaj

V tem času so podaljški predstavljali razkošje, ki so si ga privoščili le bogati prebivalci. Če ceno pretvorimo v današnjo valuto, bi podaljški stali okrog 2200 €. Izdelani so bili iz izbranih naravnih las. Na lase so jih pritrjevali s pomočjo sponk.

LASNI PODALJŠKI 150 LET NAZAJ: VIKTORIJANSKA DOBA

Dekadenčne značilnosti viktorijanske dobe so se zrcalile tudi na področju podaljškov. Podaljškov niso nosile le ženske, ampak tudi moški. Bili so znak lepote in bogastva. Ženske so jih uporabljale, da bi ustvarile pričesko v obliki »Apollo vozlov«. V tem času se je zgodil nekakšen razcvet podaljškov. Leta 1873 je Velika Britanija iz Francije uvozila približno 102 ton podaljškov.

LASNI PODALJŠKI V DOBI STARIH EGIPČANOV

podaljski v dobi starih egipcanov

Naravne lasne podaljške so uporabljali že stari Egipčani. Nosli so jih najpomembnejši ljudje tistega časa, faraoni. Na lase so jih pritrdili s posebnim sistemom pritrjevanja. Za revnejše prebivalce, so bili na voljo cenejši podaljški. Vendar to niso bili naravni podaljški, ampak so v ta namen uporabljali rastlinska vlakna. Danes pa so cenejši podaljški na voljo iz sintetičnega materiala.

Za podaljške, ki jih imamo dandanes, se torej lahko zahvalimo že starim Egipčanom, ki so iznašli ta odličen pripomoček, ki v hipu popestri videz in poskrbi za sodobno frizuro.